Pistonlu hava kompresörünün yağ ayırmasından kaynaklanan yağ sızıntısının nedenleri ve çözümleri

 

Yağ sızıntısı aşağıdaki faktörlerle yakından ilişkilidir: yağ kalitesi sorunları, hava kompresörü sistemi sorunları, uygun olmayan yağ ayırma ekipmanı, yağ ve gaz ayırma sistemi planlamasındaki eksiklikler vb. Gerçek işleme sırasında, şikayetlerin çoğunun neden olmadığını gördük. yağın kalitesine göre.Peki, yağın kalite sorununa ek olarak, başka hangi sebepler yağ sızıntısına yol açacaktır?Uygulamada, aşağıdaki koşulların da yağ sızıntısına yol açacağı sonucuna vardık:

1. Minimum basınç valfi hatası

Minimum basınç valfinin contasında bir sızıntı noktası varsa veya minimum basınç valfi önceden açılırsa (her üreticinin planlanan açma basıncı nedeniyle, genel aralık 3.5 ~ 5.5kg/cm2'dir), basınç süresi petrol ve gaz tankının kurulması makinenin ilk çalıştırma aşamasında artacaktır.Şu anda, düşük basınç altında gaz yağı buharının konsantrasyonu yüksektir, yağ fraksiyonundaki akış hızı hızlıdır, yağ fraksiyonu yükü artar ve ayırma etkisi azalır, Bu da yüksek yakıt tüketimine yol açar.

Çözüm: Minimum basınç valfini onarın ve gerekirse değiştirin.

2. Niteliksiz motor yağı kullanılıyor

Şu anda, genel vidalı hava kompresörleri yüksek sıcaklık korumasına sahiptir ve açma sıcaklığı genellikle yaklaşık 110 ~ 120 ℃'dir.Bununla birlikte, bazı makineler, egzoz sıcaklığı yüksek olduğunda farklı derecelerde yağ tüketimi gösterecek olan vasıfsız motor yağı kullanır (buna bağlı olarak, sıcaklık ne kadar yüksek olursa, yağ tüketimi de o kadar fazla olur), Bunun nedeni, yüksek sıcaklıkta, sonra petrol ve gaz varilinin birincil ayrımı, bazı yağ damlacıkları gaz fazı molekülleri ile aynı büyüklük sırasına sahip olabilir ve moleküler çap ≤ 0.01 μm'dir.Yağın yakalanması ve ayrılması zordur, bu da yüksek yakıt tüketimine neden olur.

Çözüm: Yüksek sıcaklığın nedenini bulun, sorunu çözün, sıcaklığı düşürün ve mümkün olduğunca yüksek kaliteli motor yağı seçin.

3. Petrol ve gaz ayırma tankının planlanması standartlaştırılmamıştır

Bazıpistonlu hava kompresörüüreticiler, petrol-gaz ayırma tankını planlarken, birincil ayırma sisteminin planlaması mantıksızdır ve birincil ayırma işlevi ideal değildir, bu da yağ ayırmadan önce yüksek yağ buharı konsantrasyonuna, ağır yağ yüküne ve arıtma kabiliyetinin olmamasına neden olur, bu da yüksek yağ tüketimi.

Çözüm: Üretici, planlamayı geliştirmeli ve birincil ayırmanın rolünü iyileştirmelidir.

4. Aşırı Yakıt

Yakıt doldurma hacmi normal yağ seviyesini aştığında, yağın bir kısmı hava akımıyla birlikte alınır ve aşırı yakıt tüketimine neden olur.

Çözüm: Kapattıktan sonra yağ valfini açın ve yağ ve gaz varilindeki hava basıncı sıfıra boşaldıktan sonra yağı normal yağ seviyesine boşaltın.

5. Dönüş çek valfi hasarlı

Yağ geri dönüş çek valfi hasarlıysa (tek yönlüden iki yönlüye), yağ boşaltma tamburunun iç basıncı, kapatmadan sonra yağ boşaltma tamburuna yağ geri dönüş borusundan büyük miktarda yağ dökecektir.Yağ boşaltma tamburunun içindeki yağ, bir sonraki makine çalışması sırasında zamanında makine kafasına geri emilmez, bu da yağın bir kısmının hava kompresöründen ayrılmasına neden olur (bu durum yağ devresi olmayan makinelerde yaygındır). durdurma valfi ve baş egzoz çıkış çek valfi).

Çözüm: Çıkardıktan sonra çek valfi kontrol edin.Çeşitli eşyalar varsa, sadece çeşitli eşyaları sıralayın.Çek valf hasarlıysa, yenisiyle değiştirin.

6. Uygun olmayan yağ dönüş borusu ekipmanı

Hava kompresörünü değiştirirken, temizlerken ve onarırken, yağ dönüş borusu yağ ayırıcının altına takılmaz (Referans: yağ ayırıcının altındaki ark merkezinden 1 ~ 2 mm uzakta olmak daha iyidir), bu nedenle ayrılan yağ zamanla başa dönemez ve biriken yağ basınçlı hava ile birlikte tükenir.

Çözüm: Basınç tahliyesi sıfırlandıktan sonra makineyi durdurun ve yağ dönüş borusunu makul bir yüksekliğe ayarlayın (yağ dönüş borusu, yağ ayırıcının altından 1 ~ 2 mm uzaklıktadır ve eğimli yağ dönüş borusu, yağ dönüş borusunun içine yerleştirilebilir. yağ ayırıcının alt kısmı).

7. Büyük gaz tüketimi, aşırı yük ve düşük basınç kullanımı (veya makine fabrikadan çıkmadan önce seçilen yağ işleme kapasitesi ile makinenin egzoz kapasitesinin çok dar olması arasındaki uyum)

Yük düşük basınçlı kullanım, kullanıcıpistonlu hava kompresörü, egzoz basıncı, hava kompresörünün ek çalışma basıncına ulaşmaz, ancak temel olarak bazı kurumsal kullanıcıların gaz tüketimi gereksinimlerini karşılayabilir.Örneğin, kurumsal kullanıcılar gaz tüketim ekipmanlarını artırmışlar, böylece hava kompresörünün egzoz hacmi kullanıcının gaz tüketimi ile dengeye ulaşamamaktadır.Hava kompresörünün ek egzoz basıncının 8kg/cm2 olduğu varsayılır, ancak bu pratik değildir Kullanım sırasında basınç sadece 5kg/cm2 veya daha düşüktür.Bu sayede hava kompresörü uzun süre yük altında çalışır ve makinenin ek basınç değerine ulaşamaz, bu da yağ tüketiminin artmasına neden olur.Bunun nedeni, sabit egzoz hacmi koşulu altında, yağ boyunca petrol-gaz karışımının akış hızının hızlanması ve yağ buharı konsantrasyonunun çok yüksek olması, bu da yağ yükünü ağırlaştırarak yüksek yağ tüketimine neden olmasıdır.

Çözüm: Üreticiyle iletişime geçin ve düşük basınca uygun bir yağ ayırma ürünü değiştirin.

8. Yağ dönüş hattı tıkalı

Yağ dönüş boru hattı (yağ dönüş borusundaki çek valf ve yağ dönüş filtresi süzgeci dahil) yabancı maddeler tarafından tıkandığında, ayırmadan sonra yağ ayırıcının altında yoğunlaşan yağ makine kafasına geri dönemez ve yoğuşan yağ yağ damlacıkları hava akımı tarafından üflenir ve ayrılan hava ile birlikte alınır.Bu yabancı maddelere genellikle ekipmandan düşen katı kirlilikler neden olur.

Çözüm: makineyi durdurun, yağ tamburunun basıncı sıfıra boşaltıldıktan sonra yağ dönüş borusunun tüm boru bağlantılarını çıkarın ve tıkanmış yabancı maddeleri üfleyin.Yağ ayırıcı ekipmana monte edildiğinde, yağ ve gaz tamburunun kapağını temizlemeye dikkat edin ve yağ ayırıcı göbeğinin altında katı parçacıklar olup olmadığına dikkat edin.

piston air compressor-1
piston air compressor-2

Gönderim zamanı: 16 Kasım-2021